Шта је опрема потребна за кајак?

- Sep 12, 2017 -

Кајак је алат за спортисте да кајак помери напред. Бочник је дводелни пад са оба краја лопатице.

Његова главна структурна карактеристика је правац двију лопатица у вертикалном или близу вертикалног угла.

Према правцу хидростатичког деформисања клупских лопатица, лијевог и десног бича, спортиста може изабрати лево и десно веслање у складу са својим навикама.

Пошто правила о величини и облику сечива нису стриктно једнаке одредбе, последњих деценија, развој кајака је изузетно брз.

Величина, дужину, облик, весло и величину лопатица разних весла могу се одабрати према висини спортисте, техничком стилу, снагу, полу и броду.

Статичко веслање

Веслање спортиста у чамцу на ногама у потенцијал за клецање, друга нога у страну, руке горе и доље држећи једне листове лопатице.

Постоје лево и десно весло, као што је лева рука леве руке спортисте која држи облику динга ручке, леву руку близу лопатице држећи весла, корак уназад напред, клечећи на коленима лево колено.

Веслање без кормила, спортисти се ослањају на лопатицу како би одржали равнотежу и контролу. Као резултат сваке весла за подизање весла пред водом, а затим и за предње водене вреће, тако да брзина није тако добра као кајак, тачка може да достигне 70 ~ 80 ори / мин.

Сирови материјал за израду трупаца је авионска шперплоча или фибергласс. Дужина веслања, минимална тежина је ограничена.

Правила захтевају да веслање трупа мора бити симетрично у односу на стране уздужне осовине трупа и да нема крила и било каквих средстава способних за вођење курса.

Веслање може бити потпуно отворено, ако је покривена палуба, једини веслачни део реда од прамена не може бити више од 150 цм од крме не може бити већи од 75 цм; двоструки ред отвореног дијела не мањи од 295 цм;

Четири особе веслају отворени део не мање од 410 цм. Појединачни брод и двоструки брод може бити потпуно отворен, бар отворена дужина 280 цм; ивица брода (ивица брода) се може проширити дуж целокупне границе продужетка, до 5 цм продужетка на плочи.

Брод може имати до три траке за ојачање, свака са максималном ширином од 7 цм. Током трке, брод се не може ставити на разне електронске или електричне опреме, укључујући пумпе, тахометар, инструмент за мерење замора, табелу срчане фреквенције.

Ручак је алат за спортисте да помери веслачки чамац. Вучно весло је лопата са лопатицама. Једноставно веслање, двоструко веслање, четири спецификације за веслаче су мало другачије.

Весла за веслање су углавном направљена од дрвета или стаклопластике, а последњих година и развој угљеничних влакана за материјал. Структура угљеничних влакана чини весло чврсто, издржљиво, лагано и лако поправљено.

Пресек лопатице је обично округао, тако да сечиво има бољи правац, погодно је за силовање, али такође има већи савијање лопатице.

Паддле је различито од кајака, а лопатица је симетрична дуж средње линије.

Асиметричне лопатице производе неуравнотежене површине које стварају торзионе моменте под динамичном акцијом. Точак веслачног лопатица игра различите функције које покрећу, манипулишу и контролишу глаткоћу брода.


  • Алуминиум Роунд Тубе 4 Бов Бимини Топ Понтоон Боат Бимини
  • 25мм Алуминиум Скуаре Тубе Понтоон Боат Бимини Топ са алуминијумским фитингом
  • Палуб из нерђајућег челика монтира палубу за панталоне Бимини
  • Не-аутоматске пумпе за пражњење мале потопне водене пумпе
  • Делуке Риболовачки брод Сеат Високо-стражњи седишта за продају
  • Отворени водоотпорни роштиљ на роштиљу

Srodni proizvodi